9 κόλπα για να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα στο iPhone ή στο iPad σας - Datasync

Datasync

Άρθρα για τη σωστή λειτουργία των υπολογιστών και των Smartphones σας

  • Μέγεθος γραμματοσειράς: Μεγαλύτερο Μικρότερο

9 κόλπα για να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα στο iPhone ή στο iPad σας

Η πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων στο iPhone ή στο iPad μπορεί να μας πάρει το διπλάσιο χρόνο απ'ότι σε ένα υπολογιστή. Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψουμε καλά κρυμμένα μυστικά του πληκτρολογίου της iΣυσκευής σας, για να κάνετε την πλαηκτρολόγηση ταχύτερη από ποτέ!

Διπλό άγγιγμα του πλήκτρου Space ("Διάστημα") για εισαγωγή τελείας.

Μέχρι τώρα, για να βάλουμε τελεία στο τέλος μιας πρότασης, έπρεπε να πατήσουμε το κουμπί '123' και από εκεί να επιλέξουμε το συμβολο της τελείας. Η εισαγωγή τελείας μπορεί να γίνει ταχύτατα, απλά πατώντας δύο φορές το πλήκτρο του διαστήματος. Επίσης, το πληκτρολόγιο θα φροντίσει να μας αφήσει κενό μετά την τελεία, ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα μας πρόταση.

b2ap3_thumbnail_teleia.png

Γρήγορη Πληκτρολόγηση των Καταλήξεων .gr, .com, .net κτλ

Επιταχύνετε την πληκτρολόγηση διευθύνσεων στο Safari πληκτρολογώντας την κατάληξη τους, με ένα άγγιγμα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το σύμβολο της τελείας και κρατήστε το πατημένο, μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή με τις διαθέσιμες καταλήξεις.

b2ap3_thumbnail_final_extensions.png

Πληκτρολογείστε Αριθμό ή Σύμβολο με ένα μόνο Άγγιγμα

Οι περισσότεροι χρήστες iOS συσκευών όταν θέλουν να πληκτρολογήσουν ένα αριθμό ή ένα σύμβολο, πατάνε πρώτα το πλήκτρο '123', πληκτρολογούν τον αριθμό ή το σύμβολο και μετά πατάνε ξανά στο σύμβολο 'ΑΒΓ' για να επιστρέψουν στο αρχικό πληκτρολόγιο. Για όλη αυτή τη διαδικασία υπάρχει ένας πολύ γρηγορότερος τρόπος. Πατήστε το πλήκτρο '123' και κρατήστε το δάχτυλο σας στην οθόνη. Χωρίς να σηκώσετε το δα΄χτυλο, μετακινηθείτε στον αριθμό ή στο σύμβολο που επιθυμείτε να πληκτρολογήσετε και τότε αφήστε την οθόνη.

b2ap3_thumbnail_easy_numbers.png

Εισαγωγή Επιπλέον Συμβόλων

Το πληκτρολόγιο περιέχει επιπλέον σύμβολα τα οποία δεν εμφανίζονται, παρά μόνον αν ξέρετε που να τα βρείτε. Αν για παράδειγμα θέλετε να πληκτρολογήσετε το σύμβολο του δολαρίου ($), τότε θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο € για να δείτε σύμβολα που έχουν σχέση με νόμισμα, να επιλέξετε αυτό που θέλετε και μετά αφήνετε την οθόνη.

b2ap3_thumbnail_extra_symbols.png

Πληκτρολόγηση Τονισμένων Χαρακτήρων

Για να τονίσουμε ένα χαρακτήρα, πρέπει να πληκτρολογίσουμε το χαρακτήρα και μετά να πατήσουμε το πλήκτρο με το σύμβολο του τόνου. Αυτό πλέον μπορεί να γίνει με ένα άγγιγμα, απλά κρατώντας πατημένο το γράμμα που θέλουμε να τονίσουμε όπως κάναμε και παραπάνω με τα επιπλέον σύμβολα.

b2ap3_thumbnail_tonoi.png

Ενεργοποίηση Caps Lock

Η πληκτρολόγηση με όλα τα γράμματα κεφαλαία δεν είναι και ότι καλύτερο (υποτίθεται πως φωνάζουμε γραπτώς). Εάν όμως θέλετε να φωνάξετε, θα πρέπει να αγγίξετε δύο φορές το πλήκτρο shift και τα κεφαλαία θα ενεργοποιηθούν μόνιμα, μέχρι να πατήσετε ξανά το πλήκτρο shift.

b2ap3_thumbnail_caps_lock.png

Ταρακούνημα για Αναίρεση

Εάν γράψατε μια λέξη λάθος, διαγράψατε μια πρόταση ή επικολλήσατε ένα κείμενο και το μετανιώσατε, τότε ανακινήστε καλά την iOS συσκευή σας. Θα σας εμφανιστεί ένα πλαίσιο για να επιβεβαιώσετε την αναίρεση.

b2ap3_thumbnail_shake_to_undo.png

Δημιουργήστε Συντομεύσεις

Ακόμα μια μέθοδος για να επιταχύνετε σημαντικά τη διαδικασία πληκτρολόγησης, είναι η δημιουργία συντομεύσεων. Αν χρησιμοποιείτε συχνά κάποιες λέξεις ή για παράδειγμα το email σας, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση και κάθε φορά που θα πληκτρολογείτε @@ θα εμφανίζεται η διεύθυνση του email σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις συντομεύσεις, και πραγματικά να πληκτρολογείτε μεγάλα κείμενα σε χρόνο ρεκόρ. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε κάποια συγκεκριμένη φόρμα απαντήσεων στα mail σας, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση η οποία θα μπορεί να εμφανίζει ακόμα και παραγράφους κειμένου.

Για να δημιουργήσετε συντομεύσεις, πηγαίνετε Ρυθμίσεις->Γενικά->Πληκτρολόγιο->Συντομεύσεις

b2ap3_thumbnail_shortcuts_1.png

Εγκατάσταση Επιπλέον Πληκτρολογίων

Εάν θέλετε να έχετε επιπλέον λειτουργίες στο πληκτρολόγιο σας, όπως το "swipe-to-type" το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στους χρήστες android, τότε θα πρέπει να κατεβάσετε πληκτρολόγια από το App Store. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το Swipe και το SwiftKey.

b2ap3_thumbnail_swiftkey.png

Εσείς έχετε κάποιο άλλο τρόπο να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα? Εάν ναι, μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια.

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη. Γίνετε ο πρώτος που θα υποβάλει ένα σχόλιο

Σχολιάστε

Επισκέπτης Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Φιλική Εξυπηρέτηση

 

Επισκεφθείτε μας και θα σας εξυπηρετήσουμε άμεσα και φιλικά, με απαντήσεις σε όλες τις απορίες για τον υπολογιστή, το laptop ή το κινητό σας τηλέφωνο.

Ανταγωνιστικές Τιμές

 

Στο κατάστημα μας, θα βρείτε ποιοτικά προϊόντα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς και επαγγελματικές υπηρεσίες στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς

Ανοικτά όλη την ημέρα

 

Το κατάστημα μας είναι ανοικτό τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο από τι 9:00πμ έως τις 21:00μμ για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας